-
Ce să faci când ai probleme ? Bucură-te ! În sfârşit o zi cu probleme ! Cine ştie când vei mai avea aşa ceva ! Pot fi probleme pe care le ai o singură dată în viaţă : probleme unicat ! Într-o zi ciorba poate va fi prea caldă sau prea rece … De fapt, dacă analizăm lucrurile aşa, problemele sunt la / în noi, nu în împrejurările exterioare. Pentru un negativist culoarea de bază este negrul ! Când eşti îndrăgostit … este rozul ! Viaţa este aceeaşi, depinde cum o vezi, ce ochelari ai pe ochi !
-
După ce a înghiţit toiegele vrăjitorilor, toiagul lui Moise / Aaron a devenit mai gras ? „Aaron şi-a aruncat toiagul înaintea lui faraon şi înaintea slujitorilor lui; şi toiagul s-a prefăcut într-un şarpe. Dar faraon a chemat pe nişte înţelepţi şi pe nişte vrăjitori, şi vrăjitorii Egiptului au făcut şi ei la fel prin vrăjitoriile lor. Toţi şi-au aruncat toiegele, şi s-au prefăcut în şerpi. Dar toiagul lui Aaron a înghiţit toiegele lor.” (Exod 7 : 10 – 12). Aaron şi-a aruncat toiagul pentru că Domnul i-a spus, ceilalţi au făcut acest lucru, fiindcă Faraon le-a cerut ! Concluzia este următoarea :
Ce faci cu înţelepciunea ta vei pierde ! Viaţa-ţi va înghiţi produsele ! Vei rămâne fără ele ! Pentru Faraon, rezultatul a fost împietrirea (Exod 7 : 13). Vederea aduce împietrirea … credinţa dă inima de carne, care simte … Oare cum şi-au explicat, nu atât înghiţirea ci faptul că Toiagul a rămas acelaşi, EL care nu se schimbă ! În Biblie nu scrie că s-ar fi schimbat cu ceva ! „Îl văd, dar nu acum, Îl privesc, dar nu de aproape.
O stea răsare din Iacov, un toiag de cârmuire se ridică din Israel.” (Numeri 24 : 17).
-
1 Împăraţi 3.25 „ … împăratul a zis: „Tăiaţi în două copilul cel viu şi daţi o jumătate uneia şi o jumătate celeilalte.” Era propunerea pe care Solomon a făcut-o pentru a vedea reacţia femeilor venite la judecată. Hotărârea însă a fost alta : „Daţi celei dintâi copilul cel viu şi nu-l omorâţi. Ea este mama lui.” (v. 27). Ce putem învăţa din această întâmplare ? Nu poţi avea jumătate din Viaţă ! O ai ori de tot, ori deloc. Nu puteau avea şi moarte şi viaţă … pe jumătate. Fiecare a rămas cu ceea ce avea de drept : una a plecat cu viaţa, (copilul cel viu), iar cealaltă a plecat unde o aştepta moartea, (copilul cel mort).
Prin felul de purtare, copilul poate fi câştigat pentru mamă, sau poate fi omorât faţă de mama lui. Există ambele feluri de părinţi, unii care omoară copilul, (viaţa din el) şi ceilalţi care îl păstrează cu viaţă, câştigându-l şi de la Judecată. Dar moartea nu se opreşte din lucrarea ei doar la un singur copil … „Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii; oricine o iubeşte, îi va mânca roadele.” (Proverbe 18 : 21). Cuvintele care aduc viaţa sau moartea, sunt Adevărul sau Minciuna. Era clar că una dintre femei minţea, iar cealaltă spunea adevărul. Iar limba, omul o are tot timpul cu el … În funcţie de alegerea pe care o face, fiecare om poate primi Viaţa Veşnică, prin Isus Hristos, sau va merge în pedeapsa veşnică, care constă într-o moarte continuă !
-
Îmi place să trăiesc cum vreau şi aş vrea ca în acest sistem să Se includă şi EL. Şi Domnul să facă totul după felul meu de-a fi, să Se asemene cu mine. Atunci însă nu ar mai fi Dumnezeul Atotputernic, dacă aş putea să-L fac să asculte de dorinţele mele egoiste. EL are voile şi planurile LUI în care omul trebuie să se încadreze … altfel va fi în afara voiei Lui Dumnezeu !
-
Şi pe tărâmul spiritual vrem rezultate mari, cu eforturi mici !
-
Banii sunt unul din instrumentele cele mai folosite pentru obţinerea lucrurilor dorite. Problema este că atunci când se primesc banii, nu se oferă şi instrucţiunile de folosire. Reversul constă în faptul că principele banilor, mamona, are instrucţiunile de folosire a omului … de către bani ! În foarte multe cazuri, noi îi suntem mai folositori Banului decât ne este el folositor nouă. Uneori, banul obţinut prin muncă cinstită, este stăpânul care îşi canalizează energia argintului pentru beneficiul împărăţiei celui rău !
-
În viaţă există omul şi grămada de bani … în faţa lui. Când trebuie să îi ia, (să îi primească), nu trebuie muncă de convingere, când trebuie să dea din ce este al lui, (acelaşi om), cu aceeaşi sumă de bani, se comportă altfel ! Unii spun că este nevoie de predici, (timp de luni de zile), pentru a sădi şi a recolta dărnicia … Dar, pentru ca omul să ia, de ce nu este nevoie de luni şi mesaje inspirate ? Fiindcă la luat, intervine firea, fiind ceva natural, dar la dat, este nevoie de convingerea Duhului. În pământ, buruiana creşte mai bine decât planta bună !